Fra rugeegg til kylling.

RUGERI

Steinsland & Co klekker daggamle kyllinger til oppdrettere i hele landet, fra Jæren helt til Vestbygd i Vesterålen.

Detaljene avgjør. 

Prosessen fra rugeegg til å få fram en nyklekket kylling er et av naturens store under. Rugeriet er selve hjertet i driften hos Steinsland & Co. Derfor ligger det strategisk plassert i tunet til Tone og Tinashe, slik at veien er kort de gangene alarmen går og det kreves rask personlig oppfølging.

Avansert teknologi og nøye oppfølging må til for å oppnå stabile klekkeresultat og kyllinger av topp kvalitet. Rugeriet til Steinsland & Co er under kontinuerlig utvikling og ombygging slik at man sikrer kyllingene best mulig start på livet. 

Steinsland & Co er stolte av å ha stabile og gode medarbeidere med på laget. Alle er bevisste på at det er den menneskelige faktoren er viktigst, i tillegg til moderne maskiner og teknologi. 

Nyklekkede kyllinger har ikke fått utviklet immunforsvaret sitt, derfor må biosikkerhet være i høysete. Rugeriet hos Steinsland & Co er nøye planlagt slik at det er skille mellom rene og urene soner, inkludert separat ventilasjon. Strenge rutiner for personaltrafikk er en selvfølge, likeså rengjøringsrutinene.

Flinke folk er en forutsetning.

«Når du jobber med dyr og biologi blir du aldri ferdig utlært. Vårt mål er å ha en arbeidskultur hvor lang arbeidserfaring kombineres med det å være nysgjerrig på å søke forbedringsmuligheter».

Teamet på Steinsland & Co jobber hardt hver dag for at bedriften skal bli oppfattet som en kvalitetsbevisst og ansvarlig leverandør av både daggamle kyllinger og 16-ukers gamle unghøner. 

Slikt skjer selvsagt ikke av seg selv, og det er derfor ikke tilfeldig at Steinsland & Co ikke bruker innleid arbeidskraft. Målet har alltid vært å være en så attraktiv arbeidsplass, at alle som handler med Steinsland & Co skal være trygge på at det alltid er kunnskapsrike personer med lang erfaring som er på vakt i alle ledd av produksjonen.