
Sentral i norsk eggnæring.
I mer enn 70 år har familien Steinsland vært sentrale i norsk eggnæring. Familiegården ligger sentralt plassert på Jæren, og i ekte jærsk ånd har de bygget stein på stein gjennom generasjoner.
-
Balanserer jobb og fritid
Familien Slethei har investert og auka produksjonen i fleire omgangar. Men garden vert aldri viktigare enn fritid og lag med gode vener. Det er ein av svært få dagar med steikande sol. Arne Slethei byr på kaffi på terrassen. Ikkje lenge etter står far, Jan Erling Slethei, i døra. Jan Erling var nitten år då han mista faren. Han hjelpte mor si nokre år, før han og kona Ingvild…
-
Fra rugeri til konsumegg
Det har skjedd mye både med innredninga og dyrematerialet de siste ti årene, så det funker veldig fint med frittgående høner. I tillegg er det bedre betalt, sier Tor Gudmestad.LES HELE ARTIKKELEN
-
Høne i betong, eller høne som mat? Det er opp til forbrukerne.
Tragisk å måtte betale forå kvitte seg med fullverdig mat – I dagens samfunn skal alt skje kjapt. Dersom høne skal smake godt må det koke over lang tid, sier Tone Steinsland. Hun er leder i Rogland fjørfelag og tror det er noe av grunnen til at høner blir brukt i betong fremfor å slaktes […]