Beitstad Hønseri.

Hva skjer i Trøndelag?

Sjefsveterinær Pia Køteles er ansatt som daglig leder i Nidaros Egg

Sjefsveterinær Pia Køteles er ansatt som daglig leder i Nidaros Egg

Det er for de fleste kjent at familien Lyngstad i Trøndelag i fjor besluttet, at de i løpet av 2024 ville avvikle oppdrettsdelen av sin virksomhet. Som en av landets største oppdrettere, i en region med fortsatt vekst, kjente Inderøy Hønseri på at de hadde nådd taket på hva de kunne levere. De hadde derfor et sterkt ønske om at en ny og fremtidsrettet driftsmodell for salg av unghøner skulle bli etablert av andre i Trøndelags-regionen for å offensivt møte fremtiden.

Det var med bakgrunn i dette at Nidaros Egg AS ble etablert. De har vært så heldige at de har sikret seg spesialveterinær Pia Køteles som daglig leder. Hun skal blant annet koordinere kjøp og salg av unghøner fra tre nyetablert hønseri i Trøndelag, samt ta seg av øvrig administrasjon. Det er utrolig stas for både Pia og gjengen og selvsagt også oss, at det nå er en fantastisk oppslutning om Nidaros Egg.

Det er fulle klekkinger og fulle kull langt frem i tid i alle tre husene. For interesserte eggprodusenter er det derfor viktig å være ute i god tid med bestilling. slik at man kan sikre seg høner til riktig tidspunkt.   

Beitstad Hønseri står allerede klart til å ta imot de første Lohmann Lite kyllingene i uke 41. De inviterer bransjen til offisiell åpning og omvisning av det tipp topp moderne bygget 1. oktober. Det er også god fremdrift med de to husene som bygges av Stjørdal Hønseri. Satsingen som disse oppdretterne står for, er uten tvil den største satsingen i norsk eggnæring på flere tiår.

I mai gikk Nidaros Egg med røktere Lohmann-skolen i Tyskland, og i neste uke skal de sammen med Tone hos oss delta på Lohmann Sverige sitt kurs for svenske oppdrettere tillegg er de med jevne mellomrom innom i driften på Inderøy Hønseri hvor de får god «hands-on» opplæring av Bjarne Martin Lyngstad.  Bjarne Martin skal også være med og følge opp i starten på de første innsettene i de tre nye anleggene.

Inderøy Hønseri setter inn sitt siste kull med daggamle kyllinger nå i november, og leverer med det de siste unghønene fra sine anlegg i mars. Vi benytter anledningen til å takke familien Lyngstad for et lærerikt og godt samarbeid gjennom veldig mange tiår.